Saltar a continguts

Escoleta

Navegació

Menú principal

Projecte educatiu

 ” L’escoleta ” de bellpuig, població rural de la comarca de l’ urgell, és un edifici de planta baixa, amb dos grans patis i un espai dedicat a l’ hort. Consta de 4 aules amb sortida directa a la zona d’esbarjo, una aula de psicomotricitat, una aula polivalent i una cuina.

L’escola bressol municipal de bellpuig imparteix el primer cicle d’educació infantil,
adreçat a nens i nenes d’ edats compreses
entre els quatre mesos i els tres anys.
 
Estem en un procés de transformació educativa obrint la nostra mirada cap a diferents pedagogies.
 
Cuidem les necessitats dels nens i nenes en un ambient càlid i agradable, el més semblant a una llar.
 Anem cap a una educació holística, activa i respectuosa unint diferents pedagogies i referents ( Waldorf, Emmi Pikler, Rebeca Wild,Bernard Aucouturier...)
 
L'equip ens mostrem obertes, disponibles i actives per anar teixint una relació de confiança que facilitarà i donarà coherència i continuïtat a l'acompanyament.La implicació i presència de les famílies en el projecte és una bona manera que els infants percebin el contacte i la complicitat dels adults que tenim cura d'ells/es. 
 
Hem fet uns canvis en l'adaptació perquè així les famílies puguin acompanyar al nen/a d'una manera respectuosa, al seu ritme i el temps que sigui necessari per sentir-se segurs i amb confiança.
 
Tenim cura de les necessitats vitals de cada infant i els seus processos individuals perquè puguin créixer en equilibri i benestar. Sabem que els infants aprenen a través del joc i l'experimentació a partir de l'assaig i l'error, mentre prenen consciència de les pròpies possibilitats i límits.
 
 
 
 
 

Cada aula està pensada per espais on els infants poden desenvolupar les capacitats necessàries pel seu procés maduratiu.

Caminem de la mà de la família, ja que entenem que forma part imprescindible de la vida a l'escola i és el primer vincle afectiu que dóna seguretat a l'infant.

Organitzem durant tot el curs xerrades pedagògiques i activitats on famílies i educadores aprenem de temes concrets relacionats amb la criança dels nostres infants.

 

L’AMPA i el Consell Escolar garanteixen la implicació de les mares i pares en la nostra comunitat educativa.